szerző:
hvg.hu

Az MNB emlékérmet ad ki a vizes vébé alkalmából.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelet, amely szerint a vizes világbajnokság alkalmából az MNB új 50 forintost ad ki.

Az új érméket szerdától bocsátják ki kétmillió darabban, ezekből 7 ezer darab különleges, úgynevezett proof technológiával verhető. Az új érmék anyaga réz (75 százalék) és nikkel (25 százalék) ötvözetéből készülnek, súlyuk 7,7 gramm, átmérőjük 27,4 mm, peremvastagságuk 1,8 mm.

Vagyis ugyanolyanok lesznek, mint a sima 50-es, azzal a különbséggel, hogy az érme hátoldalán nem a szokásos kerecsensólyom lesz, hanem a vizes vébé logója, így:

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!