szerző:
hvg.hu

Az MNB emlékérmet ad ki a vizes vébé alkalmából.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelet, amely szerint a vizes világbajnokság alkalmából az MNB új 50 forintost ad ki.

Az új érméket szerdától bocsátják ki kétmillió darabban, ezekből 7 ezer darab különleges, úgynevezett proof technológiával verhető. Az új érmék anyaga réz (75 százalék) és nikkel (25 százalék) ötvözetéből készülnek, súlyuk 7,7 gramm, átmérőjük 27,4 mm, peremvastagságuk 1,8 mm.

Vagyis ugyanolyanok lesznek, mint a sima 50-es, azzal a különbséggel, hogy az érme hátoldalán nem a szokásos kerecsensólyom lesz, hanem a vizes vébé logója, így:

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!