szerző:
MTI

Júliusban pénzhez jut ismét Görögország.

Az eurócsoport pénzügyminiszterei és a Nemzetközi Valutaalap megállapodtak a görög adósságkezelő csomag következő részletéről, amely lehetővé teszi további 8,5 milliárd euró folyósítását Görögországnak.

Az Eurócsoport tájékoztatása szerint a luxembourgi tanácskozáson részt vevő 19 ország minisztere és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatójának megállapodása szerint júliusban fizetik ki a következő részletet, hogy Görögország képes legyen a tartozások teljesítésére egy újabb pénzügyi válság elkerülése érdekében.

Christine Lagarde bejelentette: javasolni fogja, hogy a valutaalap is csatlakozzon Görögország nemzetközi hitelezőinek csoportjához, bár továbbra sem tartja fenntarthatónak a görög adósság törlesztését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!