szerző:
hvg.hu

A konzervatív közgazdász, Bod Péter Ákos az ATV-ben mondott a miniszterelnök szempontjából jó néhány keresetlen szót.

Bod Péter Ákos elfogadhatónak tartja, ha a sport az átlagosnál nagyobb támogatást kap a költségvetésből, hiszen az egyfajta befektetés az emberek egészségébe. A közgazdász azonban az ATV-nek azt is hozzátette:

Azonban a miniszterelnök hobbijára 600 milliárdot költeni, az keleties tempónak minősül, hiszen, ha síugró lenne, akkor minden alföldi faluban építhetne akár sáncot is.

A közgazdász a gazdaságpolitika egészét is kritizálta. Mint mondta, Magyarországon a nemzeti jövedelem felét szippantja be az állam adók és egyéb elvonások formájában, ami nagyon magas.

Miután pedig a gazdaság növekszik, és ez automatikusan növeli a költségvetés bevételeit is, ezért a kormány csinálhatna már egyszer egy nullás költségvetést is, amelyben minden egyes kiadás mögött bevétel is van, és nem növeli az ország eladósodottságát.

Bod Péter Ákos szerint nem lehet tudni, hogy milyen lesz a 2018-as költségvetés, mert nagyon nagy tartalékokat adott magának a kabinet, amit arra fordít, amire akar.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!