szerző:
hvg.hu

Bús Balázs óbudai polgármesterhez csatlakozott Karácsony Gergely is a lomtalanítás ügyében, mindketten változást sürgetnek, és háztól házig történő lomtalanítást javasolnak.

A zuglói polgármester háromoldalú egyeztetést kezdeményez a főváros vezetőivel és az Fővárosi Közterület-fenntartóval a lomtalanítás átalakításáról – írja az önkormányzat közleménye alapján a napi.hu.

Karácsony Gergely a XIV. kerületi Gvadányi utca környékére hivatkozik, ahová a lomtalanítás hírére teherautókkal hordták valakik a szemetet, mert tudták, hogy onnan az FKF úgyis ingyen elviszi majd. Zuglóban az önkormányzat és a hatóság is tehetetlen volt, az ott élők pedig hetekig szenvedtek a szeméthegy miatt.

Karácsony levélben fordult a főpolgármesterhez és az FKF vezetőjéhez, és kérte, hogy kísérleti jelleggel Zuglóban indítsák el a háztól házig lomtalanítást, illetve terjesszék ki azt Budapest más kerületeire is, ha beválik.

Óbuda polgármestere még március végén beszélt arról, hogy a fővárosi lomtalanítási gyakorlat szerinte tarthatatlan, mert a lerakott szeméthegyeknél bűnözők terrorizálják a lakókat. A mostani rendszer helyett egyedi bejelentések alapján kellene elszállítani a szemetet – javasolta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!