szerző:
hvg.hu

A Pécsi Sörfőzde lett a vizes vb nagyüzemi sörbeszállítója. A cég azt állítja, ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy nemrég Matolcsy György családjának tulajdonába került.

Matolcsy György unokatestvéreinek, Szemerey Tamásnak és Szemerey Zoltánnak a cége, a Pécsi Sörfőzde lett a vizes világbajnokság nagyüzemi sörbeszállítója. A hírt elsőként a Szabad Pécs írta meg, nekik azonban a cég nem reagált, most viszont az okpecs.hu-nak megerősítették, igaz az értesülés.

A cég marketingvezetője azt is elmondta: egy korsó pécsi sör legfeljebb 800 forintba kerülhet a világbajnokságon. A food truckokon kézműves söröket eladhatnak kistermelők is, ezeknél a kikötés az, hogy az alkoholtartalmuk nem haladhatja meg az 5 százalékot.

A két Szemerey júniusban szerzett 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt a cégben. A vállalatnál azt állítják, hogy a jegybankelnökhöz fűződő rokoni szálaknak nincs köze a mostani sikerhez, mert már a tulajdonosváltás előtt elkezdtek azon dolgozni, hogy ők legyenek a vb beszállítói, ráadásul volt már olyan komolyabb rendezvény, ahol a pécsi sör ott van.

A vb szervezői cikkünk megjelenése után közölték, nem csak a pécsi sört lehet majd inni a világbajnokságon - ezt persze enélkül is lehetett tudni, a büfékocsiknál lehet kapni egyéb termékeket is. Mint írták, a balatonfüredi helyszínen Dreher és Pilsner Urquell kapható, a Városligetben Borsodi és Staropramen, a két Funzone területén a Duna Arénánál és a Margitszigeti Atlétikai Centrumnál az Aldiban az üzletház által forgalmazott sörmárkák kaphatók.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!