szerző:
hvg.hu

A bank arra figyelmeztet, hogy csalók az OTP nevében próbálnak adatokat szerezni az ügyfelektől.

A biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják csalók megszerezni OTP-s ügyfelek adatait figyelmeztet a pénzintézet a Facebook-oldalán.

Az OTP Bank által idézett "Figyelem Számla ellenőrzés" tárgyú levélben a csalók azt kérik, hogy adatkezelési és adatvédelmi okokból az ügyfelek regisztrálják a mobileszközüket a rendszerükben, mondván egy biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM-kártyákat és megszerezzék az utalásokhoz szükséges SMS-eket. A csalók ezért egy linket küldenek, amit telefonról kell megnyitni, hogy így regisztrálják az emberek a mobiljukat.

Az OTP azonban arra figyelmeztet, hogy ez nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás, ezért a saját adatok védelme, biztonsága érdekében senki semmiképp se kattintson az abban szereplő linkre!

Az alkalmazást ne töltsétek le telefonjaitokra, ne adjatok meg adatokat a megnyíló felületen. Az OTP Bank csak megbízható, hivatalos mobilalkalmazás-áruházakban teszi közzé az alkalmazásait.

írják.

Emellett hozzáteszik, ha valaki nem biztos abban, hogy ki küldte a szöveget, akkor inkább hívja az OTP Bank ügyfélszolgálatát a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!