szerző:
MTI/hvg.hu

A korábbi vételárnál 8,5 millió euróval drágábban adták el az Eiffel Palace-t.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nettó 53,8 millió euróért a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo által kezelt Corpus Sireo Real Estate befektetési alapnak adta el nyilvános piaci tranzakció keretében a csaknem 14 500 négyzetméter hasznos alapterületű, nyolcszintes Eiffel Palace irodaépületet – közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

A jegybank 2014 nyarán vette meg a piaci árnál drágábban – nettó 45,3 millió euróért a budapesti irodaházat, amelynek az értékesítésére márciusban írt ki nyilvános pályázatot, így valamennyi érdeklődő magyarországi és nemzetközi befektetőnek lehetősége volt ajánlatot tenni.

A pályázat egyetlen bírálati szempontja a legmagasabb ár volt – tették hozzá.

A közlemény szerint a pályázat első részében öt érvényes pályázat érkezett be, amelyből a második szakaszban három ajánlattevő tett kötelező erejű ajánlatot. A legmagasabb ajánlatot végül a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo által kezelt Corpus Sireo Real Estate befektetési alap tette. A Corpus Sireo befektetési és vagyonkezelő az elsőszámú svájci eszközkezelő a Swiss Life Asset Managers tagja, amely a 2016. végi adatok szerint 67,4 milliárd euró összegű befektetést kezel Európa több országában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!