szerző:
hvg.hu

Leült tárgyalni a szakszervezet a makói gumigyár vezetőségével, hogy megpróbáljanak közösen javítani a munkakörülményeken. Egyelőre nem jutottak előre.

Szakértők bevonásával akar tovább tárgyalni a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a makói gumigyár vezetősége, miután a héten nem jutottak dűlőre – derül ki a Délmagyarország híréből.

Azután ültek le egyeztetni, hogy a péntek délutáni kánikula idején a kazánnál dolgozók közül többen rosszul lettek. A lap úgy tudja: szombat délelőtt is volt olyan munkás, aki a sürgősségin kötött ki.

A történtek miatt a szombat délutáni kazános műszakosokat elengedték, a vasárnapi műszakokat pedig nem kellett felvenniük az alkalmazottaknak, és emiatt az ígéretek szerint nem érheti őket hátrányos jogkövetkezmény.

Székely Tamás, a szakszervezet elnöke azt mondta: szeretnék egy olyan állandó rend kialakítását elérni, amivel előre kezelni tudják a hőség idején fellépő körülményeket. Az érdekképviselet ilyen esetekre a termelés csökkentését, a műszakok átcsoportosítását és különböző technikai jellegű megoldások alkalmazását javasolja.

Közben ContiTech vezetősége a lappal közölte: nem reagálnak arra a névtelen levélre, amelyet hétfőn tettek közzé. Ennek írója egyebek mellett azt állította, hogy szinte teljesíthetetlen, a váci üzemben előírtnál jóval magasabb normákat várnak el tőlük, egészségre káros vegyi anyagokkal kell dolgozniuk, és ventilátort, illetve álláskönnyítő szőnyeget is hiába kértek. A víz rossz minőségű, többen rosszul lettek tőle, a szabadságért pedig könyörögniük kell.

A ContiTech szerint a levél féligazságokat, csúsztatásokat és igaztalan vádakat tartalmaz, ráadásul több évre visszamenően emleget fel olyan problémákat, amelyeket a vezetőség megnyugtató módon kezelt már.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!