szerző:
hvg.hu/Index

Napközben több banknál is gondok voltak az online vásárlással, az Unicredit jelezte a hvg.hu-nak, hogy a hibát elhárították, ismét minden működik.

"A mai napon reggel 7 és délután 3 óra között fellépett technikai probléma az online kártyás fizetés alkalmával használt bankkártyákat érintette, közülük is csak azokat, melyek az online fizetés során 3D Secure szolgáltatással működnek. A fizikai kártyahasználat (készpénzfelvétel, bolti bankkártyás fizetés) zavartalanul működött. A bankunkat és más bankokat egyaránt érintő technikai problémát elhárítottuk. Jelenleg az UniCredit Bank valamennyi elektronikus banki szolgáltatása, beleértve a kártyás online fizetést is, zavartalanul működik."

Ezt a rövid közleményt juttata el szerkesztőségünkhöz az UniCredit Bank, miután korábban az Index híre alapján megírtuk, hogy gondok vannak a bank rendszerével, kártyákkal lehetett pénzt kivenni az ATM-kből, a bolti vásárlás is működött, de az online vásárlás leállt.

Az Index úgy tudta, több bankot is érinthet az online fizetés leállása, de csak pár K&H-s ügyfél jelezte a lapnak, hogy online tranzakciója nem sikerült.