szerző:
hvg.hu

Mindössze 60 másodperces lesz a vizes világbajnokság 230 millió forintból készülő utókommunikációs filmje - írta a Magyar Nemzet, amely kiszámolta, hogy a 14 Oscarral jutalmazott Titanic alig került többe percenként.

Az egyperces utókommunikációs videó elkészítéséről szóló megbízást az a konzorcium nyerte el, amelynek a vizes vébén eddig is milliárdokat kereső Kuna Tibor két cége, a Trinity International Communications Kft. és a Young and Partners Kft. is a tagja - közölte a Magyar Nemzet.

A szervező Bp2017 Kft. szerint a felvételből 10, 20 és 30 másodperces vágatot is csinálnak majd. A film a világbajnokság öt helyszínét és hat sportágát mutatja majd be „edukatív és országimázs-népszerűsítés célokat szolgálva”, és augusztus 21. után kerül adásba.

A 230 millió forintos gyártási költséget a lap a tavaly Oscar-díjjal jutalmazott Mindenki című, 25 perces alkotással hasonlította össze, amely percenként mindössze 400 ezerbe került.

Az 1997-ben bemutatott, 14 Oscar-díjjal jutalmazott Titanic pedig forintra átváltva nagyjából 260 millióba került percenként.