szerző:
hvg.hu

Nem lehet mindenre előre gondolni, ezért is fordulhatott elő, hogy a vizes vb-re szükséges eszköz beszerzését csak a verseny előtt másfél hónappal írták ki, ellenben példás gyorsasággal sikerült kiválasztani a nyertes pályázót, akihez 40 millió forint közpénz került.

Folytatódik a vizes vb-vel kapcsolatos fura közbeszerzések végtelen története. A Magyar Nemzet ír arról, hogy közel 40 millió forintért vett az eseményre hínármentesítő gépet a balatonfüredi önkormányzat. A gép szükségessége nem kérdés, hiszen a nyílt vízi vb helyszínét hínármentesíteni kell, ezért is furcsa, hogy miért csak a vb kezdete előtt másfél hónappal gondoltak a profi szervezők annak beszerzésére – ekkor írták ugyanis ki a rendkívüli sürgősségű közbeszerzést, május 29-én. A pályázóknak nem volt sok idejük gondolkodni, 31-én már ki is választották a nyertes Richter Mérnöki Iroda Kft.-t.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!