szerző:
hvg.hu

Vége a világbajnokságnak, de a Duna Arénát csak jövőre kaphatják meg az úszni vágyók.

Még hosszú hónapokat kell várni, amíg a nagyközönség is bejuthat a Duna Arénába – derül ki Fónagy János egy írásbeli válaszából. Az államtitkár azt felelte Szabó Tímea kérdésére: a vizes vb és a Masters-világbajnokság után most visszaalakítási munkálatok kezdődnek. Hogy ezekkel pontosan mikorra végeznek, arról annyit írt, hogy 2018 első féléve a várható befejezési határidő, a nyilvánosság számára ez után nyitják majd meg az uszodát és a Dagály strand környékét.

A vagyonkezelői feladatokat a Nemzeti Sportközpontok látja el, a tulajdonosi jogokat viszont az állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Az államtitkár azt is közölte: a létesítmény folyamatos üzemeltetése az NSK határozatlan idejű szerződése alapján megoldott. Hónapokkal a vb előtt még nagy vita folyt arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő révén az állam vagy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-n keresztül a főváros fizethet az üzemeltetésért. A terület 2015-ben lett az MNV-é, cserébe azért, hogy a kormány átvállalta a BKV 52 milliárdos adósságát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!