szerző:
MTI

Jelentkezett az amerikai Powerball lottó e heti nyertese, aki a második legnagyobb összegű amerikai lottónyereményt, 757,8 millió dollárt, azaz 203 milliárd forintot kaszált.

A szerdai húzás után a szerencsejátékot szervező cég csupán annyit közölt, hogy a nyerő szelvényt Massachusetts államban adták el.

Csütörtökön aztán sajtótájékoztatót tartott a nyertes, egy massachusettsi kórházi dolgozó. Mavis L. Wanczyk elmondta, az első dolga a pénz felvétele után az lesz, hogy kipiheni magát. A kórházat már felhívta, hogy felmondjon. Az 53 éves nő egy összegben veszi fel a nyereményét, ami az adózás után 336 millió dollárra rúg.

A Powerball lottót 44 amerikai szövetségi államban és Washingtonban játsszák. Hetente kétszer húzzák a számokat, egy szelvény két dollárba kerül. A nyereményből 40 százalékot vagy még többet levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!