szerző:
hvg.hu

Barátnője, Vajda Zita korábban 32 milliós dolgozói hitelt kapott a Matolcsy vezette Magyar Nemzeti Banktól.

Szabó Szabolcs független képviselő kérdezett rá a friss házas Matolcsy Györgynél, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökeként vett-e munkáltatói hitelt a banktól. Az MNB elnöke válaszában azt írta: ahogy vagyonnyilatkozatából is kiderül, ő maga nem rendelkezik ilyen hitellel. Matolcsy írásbeli válaszában arra is kitér, hogy jelenleg 402 MNB-dolgozó rendelkezik munkáltatói kölcsönnel.

Mint ismert, Vajda Zita, Matolcsy újdonsült felesége – akkor még csak a barátnője – korábban 32 millió forint értékben kapott kedvezményes kamatozású kölcsönt az MNB-től. Házasságkötésük miatt "Matolcsy Zita" lemondott a Pallas-alapítványoknál vállalt tisztségeiről, és visszafizeti a munkáltatói kölcsönét is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!