szerző:
MTI

Az idei költségvetésben 86,7 milliárddal léphetik túl a terrorveszély megelőzéséhez és elhárításához kapcsolódó feladatokra szánt összeget - rendelkezett Orbán Viktor.

Csaknem 87 milliárd forinttal többet költ a kormány terrorelhárításra - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában található kormányhatározatból, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök szignált.

A határozat szerint a 2017-es költségvetésben 86,7 milliárd forinttal túlléphetőek a terrorveszély megelőzéséhez és elhárításához kapcsolódó feladatok kiadásai.

A kormány irányítása alá tartozó fejezetek költségvetési szerveinek eszközbeszerzéseiről szóló határozat rendelkezéseit pedig nem kell alkalmazni a terrorelhárítással kapcsolatos esetekben.

Bihari Ádám Itthon

A TEK felkészült a terrortámadásokra, de ki fog menteni, ha baj lesz?

A Terrorelhárítási Központ nagyszabású gyakorlatot bonyolított le sikeresen a miniszterelnök és külföldi prominensek társaságában. Egy tegnapelőtti mentős gyakorlat viszont felveti a kérdést, hogy a többi készenléti és egészségügyi szervezetnek nem kellene-e hasonló gyakorlatokon részt vennie? A Belügyminisztérium szerint nincs pánik, és ez a fontos.

Bihari Ádám Itthon

Itt vannak az új terrorelhárítási szuperszervezet részletei

Kikerült a parlament honlapjára a Pintér Sándor belügyminiszter nevével fémjelzett javaslatcsomag, ami a terrorelhárítás jegyében írna át egy sor törvényt. Szerepel benne az új terrorelhárítási szuperszervezet, a TIBEK, ami folyamatosan értékelni fogja az ország terrorfenyegetettségét.