szerző:
MTI

Gyengültek a vezető részvények a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX is csökkent, pedig a legnagyobb európai piacok emelkedtek pénteken.

A BUX 372,36 pontos, 0,98 százalékos csökkenéssel, 37 719,90 ponton zárt pénteken.

A magyar részvénypiac szembement a nemzetközi trendekkel a hét utolsó kereskedési napján – mondta Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a köztévében. A főbb európai piacok mindegyike emelkedett, az USA-ban is emelkedéssel kezdődött a kereskedés, a BUX viszont csaknem 1 százalékot esett, és mindegyik fontosabb részvény gyengült.

A szakértő szerint nincs ok aggodalomra, nem mindig követi az európai vagy az amerikai részvénypiacot a hazai, előfordul az is, hogy a nemzetközi tőzsdéken van esés, a magyar pedig erősödik.

A Mol árfolyama 160 forinttal, 0,67 százalékkal 23 660 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 1,58 százalékkal 10 280 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,20 százalékkal 487 forintra gyengült, a forgalma 250,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama pedig 68 forinttal, 1,02 százalékkal 6615 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!