szerző:
hvg.hu

Magyarország gazdasága kevéssel a régiós átlag alatt nőtt a második negyedévben, csak egy országban volt lassabb a bővülés a térségben.

A régiós országok gazdasága gyorsabban nőtt az EU átlagánál, Csehország és Románia produkálta a legnagyobb növekedést – írta a Világgazdaság.

Az előző negyedévhez képest javult az uniós GDP átlaga, ezen belül a régiós átlag 1,3 százalékkal emelkedett.

Csehország fejlődése szabályosan kilőtt a 2,5 százalékos eredményével, az egyes uniós gazdaságokban még éves szinten is jónak tekinthető.

Az Eurostat jelentése a negyedéves romániai növekedést is kiemeli, e gazdaság 1,6 százalékkal bővült.

A magyarországi GDP bővülése a környező országokétól kissé elmaradt, 0,9 százalékkal volt nagyobb, mint az első negyedévben.

Ezzel a térségben csak Szlovákiát előztük meg, amelynek ugyanebben az időszakban 0,8 százalékkal bővült a gazdasága.

Az elemzők Magyarországon az év végére nagyobb növekedést várnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!