szerző:
MTI

A 38 szobás szállodában minden szobát más-más állatról neveznek majd el, és a berendezést is ehhez alakítják.

Elkezdték építeni Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Pangea Ökocentrum és Szállodát. Az állatpark mellett háromszintes, 38 szobás hotelt, valamint oktató- és konferenciaközpontot alakítanak ki, az ígéretek szerint jövő júniusra.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármestere azt mondta: a nyolcvanágyas hotel országosan is egyedi megjelenésű lesz. A beruházás 1,643 milliárd forintba kerül, és teljes egészében a Modern városok programja keretében bonyolítják le. Kedden volt az alapkőletétel.

A jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet már "kinőtte" a vendégforgalom. A tizennyolc szobás, hatvan férőhelyes diákszálláson egy évre előre kell szobát foglalni, az oktatóbázisnak is tekintett hotelben évente háromezer gyermek és felnőtt vesz részt valamilyen állatkerti programon vagy foglalkozáson – mondta a polgármester.

A több mint 2600 négyzetméter alapterületű új szállodában a szobák mellett egy konferencia- és oktatóközpontot hoznak létre tantermekkel, rekreációs helyiségekkel, illetve egy száz férőhelyes konferenciateremmel. A beruházáshoz szükséges területet az önkormányzat vásárolta meg 2015-ben.

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója az ünnepségen azt mondta: sajátos hangulata lesz az új szállodának, minden szobát más-más állatról neveznek el, és a névhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is.

A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, 6,7 milliárd forint összértékű programnak. Ennek keretében megújul például a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának, a hópárducnak a kifutója, és bővítik a fókamedencét is.

A tervek szerint kiépítenek egy négy kilométer hosszú ökológiai tanösvényt, továbbá előkészítés alatt van az India-ház és egy Európában egyedülálló, 3 milliárd forintból megépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság is. Utóbbi két beruházás 2018-ban, illetve 2019 végére készülhet el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!