szerző:
hvg.hu

Kicsinyes politikai bosszú áldozata lett a helyi hungarikum.

Háborognak a pomáziak: valószínűleg politikai okokból nem került be a helyi hungarikumokat felsoroló értéktárba az a gyümölcsfajta, amire a leginkább büszkék, a hosszúszárú pomázi cseresznye. A témával foglalkozó helyi online lap értékelése szerint "a pomázi képviselő-testület többsége megtagadta tőle a bizalmat! Döntöttek: Menjen Isten hírével! Nem kerülhet be a Pomázi Értéktárba a határozatot megszavazó képviselők kicsinyes bosszújából."

Az Index írásából kiderül: az önkormányzat annyi bürokratikus akadályt gördített a helyi természeti értékeket összegyűjtő kiadvány megjelenése elé, annyiszor módosítgatták a feltételeket és az időpontokat, hogy az egyik előterjesztő, aki a pomázi hosszúszárú cseresznye felvételét is javasolta, végül nem járult hozzá az általa összeállított anyag megjelentetéséhez.

Közben a lap szerint az LMP-s Hardi Péter képviselő, "miután az önkormányzati lapban korábban nem tudott valamilyen őt ért kritikára reagálni, megalapított egy helyi lapot Pomázi Cseresznye néven. Weboldal is lett, de ki is nyomtattak egy számot 6000 példányban, amit minden háztartásba eljuttattak. Ők azt mondják, azzal a céllal, hogy a városban történt visszásságokról is értesüljenek a lakók." Ezen viszont a kormánypárti frakció úgy megsértődött, hogy kivették a cseresznyét az értéktárból: "szeretnék egy javaslatot tenni a testületnek: vonjuk vissza ebből az értéktárból ezt a pomázi cseresznye kifejezést! Tudniillik ez a pomázi cseresznye fel lett használva egy igen-igen rossz ízű politikai kiadványba, amit itt összevissza szórtak hatezer példányban."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!