szerző:
hvg.hu

2015 óta 9 cég tűnt el, szűnt meg, alig pár nyereséges.

Fogynak a brókercégek, a többségük veszteséges, kongatja meg a vészharangokat a Magyar Nemzeti Bank. 2016 végén már csak 15 befektetési vállalkozás volt Magyarországon, pedig 2015-ben még 24 ilyen volt. A szektor nyereséges ugyan, de pár nagy társaság zsebeli be ezt, a többiek veszteségesek. A profitábilis nagyok közt vannak az Erste Befektetési Zrt., a Concorde Értékpapír, a Concorde Alapkezelő érdekeltségi körébe tartozó Alapforgalmazó Zrt., az Equilor, az SPB – rajtuk kívül még két cég volt szolid mértékben nyereséges (Pláninvest, CEE Active Asset Management). A Pláninvest azonban bedobja a törülközőt, nem folytatja, írja a VG.

15-ből 8 cég volt veszteséges, 650 milliós deficitet halmoztak fel együttvéve. A Strategon Értékpapír volt a legveszteségesebb, 184 milliós mínuszban zárt, az MNB meg is bírságolta a céget, majd felügyeleti biztost rendelt ki a cég élére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!