szerző:
hvg.hu

Hiánypótló emlékről van szó.

A minisztériumokat illetve Orbán Viktor miniszterelnök dolgozószobáját a Budai Várba költöztető Hauszmann Terv részeként vásárolt (vagy vásárolni fog) a magyar állam 53,9 millió forintért egy Marsallbotot - derült ki a kormány.hu-ra felkerült szerződésből, amelyet szeptember 7-én írtak alá.

A pénzt a Miniszterelnökség alá tartozó Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft kérte a tárcától, amely meg is ítélte az összeget a Marsallbot megvételére. Ez egykor Habsburg József főherceg számára készült, és a támogatási kérelem szerint nincs egy ilyen műtárgy sem itthon köz- vagy magántulajdonban, így "hiánypótoló emlék." A Miniszterelnökség az érvelést elfogadta, a vissza nem térítendő támogatást megítélte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!