szerző:
hvg.hu

A Facebookon kelt ki a józsefvárosi polgármester az ellen, hogy a Határ útnál kivágnának 1800 fát.

A kiserdő marad – ígérte meg Kocsis Máté. A józsefvárosi polgármester azután postolt, hogy kiderült: a Határ út menti Kiserdőben 1800 fát vágnának ki, hogy négysávos utat építsenek a tervezett Galvani hídig. Ugyan az erdőirtás Kispest és Ferencváros határán történne, most a VIII. kerület vezetőjének szólalt meg: mint írta, „az egész elképzelés hajmeresztő. Tönkre tenné több tízezer környékbeli ember életét, környezetét, és felszámolnának Pesten egy olyan 22 hektáros zöldfelületet, melynek a pótlását, kiváltását sem lehet megoldani sehol máshol.”

©

Kocsis szerint a városvezetőket senki nem kérdezte meg, sem Tarlós Istvánt, sem Kispest és Ferencváros polgármesterét. Most Fürjes Balázs kormánybiztoshoz fordult, és azt kérte, hogy jövő szerdán a tervpályázatot nyilvánítsák eredménytelennek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!