szerző:
hvg.hu

Hónapokkal ezelőtt megígérték, hogy megadják a támogatást a külföldön élő magyaroknak is, még mindig dolgoznak a részleteken.

Nincsenek még készen a szabályok, hogyan igényelhetnek anyasági támogatást a külföldön élő magyarok – közölte Rétvári Bence. Az államtitkárt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte meg, miután a kormány már két hónapja megígérte, hogy az egyszeri, 64 ezer forintos támogatást kiterjesztik a külföldi magyarokra is.

Rétvári annyit megírt, hogy 2018. január 1-jétől minden külföldön élő magyar jogosult lesz a támogatásra, tehát ez teljesen független lesz attól, hogy határon túliakról van szó, vagy olyanokról, akik kivándoroltak.

Az anyasági támogatás mellett a babakötvényt is kiterjesztik a nem Magyarországon született magyar gyerekekre – ígérte meg az államtitkár.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!