szerző:
hvg.hu

A GVH szerint nem csökkenti jelentősen a versenyt a felcsúti polgármester bevásárlása.

A Gazdasági Versenyhivatalnak sincs problémája azzal, hogy Mészáros Lőrinc cégéhez kerüljön a Balaton legnagyobb turisztikai vállalata. Még a tavasszal jelentették be, hogy a Balatontouristot megveszi a BLT Zrt. – ebben a cégben résztulajdonos az a Konzum, amelybe nem sokkal korábban vásárolta be magát a felcsúti polgármester.  Az Mfor.hu vette észre, hogy mostanra érkezett meg a GVH engedélye, a hivatal szerint az üzlet

nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt.

A Konzum tavaly már a Hunguest 14 szállodáját is megszerezte. Most a Balatontouristtal 12 vízparti kemping, bennük mintegy 500 bungaló és 200 mobilház, valamint 5200 kempinghely kerül a cégcsoporthoz. Tavaly a saját üzemeltetésű Balatontourist-szálláshelyeket 183 ezer vendég fordult meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!