szerző:
hvg.hu

Valószínűleg nem volt minden rendben az épület elektromos hálózatának földelésével. A Tettye Forrásház a Szabad Pécs elé tárta, hogy munkatársaiknak mi mindennel kellett már szembenézniük, amikor megpróbáltak hozzáférni a vízórákhoz.

Egy pécsi családi háznál áramütés ért egy leolvasót a vízmérő ellenőrzése közben egy udvari vízóraaknában. A Tettye Forrásház munkatársát megfigyelésre kórházba vitték, de nem esett baja – írja a Szabad Pécs a nemrég történt esetről.

A Tettye Forrásház a lapnak elárulta, mi mindennek kellett szembenézniük a szolgáltató munkatársainak korábban, amikor kimentek valahova leolvasni az órát. Ahogy közleményükben fogalmaznak, “a leolvasás nem egyszer bizonyul kalandos, olykor egyenesen veszélyes feladatnak”.

Volt, hogy a mély aknában beszakadt a létra a leolvasó alatt. Máskor a vízzel teli aknában egy kígyóval találta magát szembe a szerencsés munkatárs.

Van, olyan fogyasztó, aki krumplivermet csinált az aknájából, és olyan is, aki bebetonozta a vízóráját. Meg olyan is, aki összevitázott a leolvasóval, és bezárta a lakásába.

Egy lakó féltette a vízóráját, és egy karddal próbálta távol tartani tőle a leolvasót. Egy másik pedig elfelejtett figyelni a pitbulljára, és a kutya elszakította a láncát, olyan dühös lett a vendégtől.

Egy leolvasó rendes volt, mert elkapta a slusszkulcsot, amit ledobtak neki az emeltről, és arrébb állt az aknán leparkolt autóval.

A Tettye Forrásház munkatársai fejenként átlagosan 140 kilométert gyalogolnak és 1200-1300 fogyasztási helyet keresnek fel. Készülékük műholdas helymeghatározással rögzíti az útvonalat. Ezzel ellenőrizhető az is, hogy a leolvasó a helyszínen járt, csak a fogyasztó távolléte miatt nem sikerült a vízmérőig eljutnia.

Az a felhasználó, aki nem biztosítja a vízmérőhöz való hozzáférést, szerződésszegést követ el, amelyért egy lakossági ügyfélnek 3000, nem lakossági felhasználónak 5000 forint kötbért kell fizetnie.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!