szerző:
MTI

Az amerikai külügyminiszter szerint Kínának érvényesítenie kellene a nyersolaj-szállítási embargót Észak-Koreával szemben.

Az olajexport nagyon erőteljes eszköz lenne az észak-koreai magatartás megváltoztatására, de ezzel az eszközzel szinte kizárólag Kína tudna élni, mivel Észak-Korea teljes nyersolajigényét kínai importból fedezi - mondta Rex Tillerson, aki csütörtökön Londonban Boris Johnson brit külügyminiszterrel tárgyalt elsősorban az észak-koreai válságról.   

Tillerson a megbeszélés utáni közös sajtóértekezleten hozzátette, reméli, hogy Kína, amely világhatalom, saját hatáskörében meghozza ezt a döntést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!