szerző:
hvg.hu

Az ifjúsági olimpia megrendezéséről már zajlanak a tárgyalások a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.

Az eseményt a jelenlegi tervek szerint 2023-ban tartanák meg újra, de lehetséges, hogy előrehozzák 2021-re. A rendezés iránt érdeklődő városok között pedig ott van Budapest is – értesült az insidethegames.

A lap szerint a magyar főváros továbbra is nagyon szeretne ötkarikás eseménynek otthont adni, annak ellenére is, hogy a 2024-es, végül Párizsnak ítélt nyári olimpia megrendezésére vonatkozó pályázatát februárban visszavonta.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója megerősítette az információt, megjegyezve: több várossal zajlanak a tárgyalások, de még további jelentkezőkre is számítanak.

"Budapestnek nyilvánvalóan nagyon jó volt a pályázata. Tisztázzuk: nagyon kreatív volt, és technikai szinten is komoly munkát fektettek bele. Olyan város, amely képes megrendezni az olimpiát. Ugyanakkor érdekelheti őket az ifjúsági olimpia is. Igaz, az ifjúsági olimpia és annak kandidációs folyamata elsősorban olyan városokat céloz meg, amelyek nem lennének képesek egy nagyobb esemény lebonyolítására" – magyarázta Christophe Dubi.

Nyári ifjúsági olimpiából eddig összesen kettőt rendeztek. Az első 2010-ben, Szingapúrban zajlott, a másik pedig négy évvel később Nankingban. A következőnek jövőre Buenos Aires ad otthont. A negyedik sorsa egyelőre bizonytalan.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Ezért nem lesz Budapesten még sokáig olimpia

A 2024-es és a 2028-as olimpia szerda esti odaítélésének idejére kiderült, hogy megbukott a gazdaságosabb olimpia terve, hiszen csak dúsgazdagok és diktatúrák mernek rá jelentkezni. Hatalmas reformra volna szükség ahhoz, hogy ez változzon.