szerző:
hvg.hu

Akár több mint ezer forinttal is csökkenhet egy átlagos lakáshitel havi törlesztője a jegybank tegnapi döntése után - közölték az RTL Klub szerda esti Híradójában.

Csökentette az MNB kedden az egynapos jegybanki betét kamatát az inflációs céljai elérése érdekében, aminek a hatására szerdára negatívba fordult a legrövidebb lejáratú bankközi kamatláb, a Bubor - hangzott el az RTL Klub műsorában.

Ez azt jelenti, hogy most a bankok fizetnek azért, ha egy másiknak kölcsönt adnak.

A bankok közti kamatlábhoz igazítják a lakáshitelek kamatát is, ezért egy 15 évre felvett tízmilliós kölcsön havi törlesztője több mint ezer forinttal nagyjából 76 ezerre csökkenhet a Portfolio számításai szerint.

A változásra már októbertől számíthatnak azok, akik változó kamatozású hitelt vettek fel.

A bankközi kamatláb még hónapokig a történelmi mélypontján maradhat - mondták szakértők a csatornának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!