szerző:
hvg.hu

A NAV pénzügyőrei 61 doboz adózatlan cigarettát találtak egy személyautóban Röszkén.

A pénzügyőrök egy német rendszámú Volkswagent ellenőriztek, az autóban egyedül utazó horvát férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem szállít magával – közölte a NAV.

Mégis félreállították az autót, a vizsgálatban pedig részt vett Sziszi, a cigaretta és kábítószer felkutatására egyaránt kiképzett munkakutya is, aki a csomagtartóban talált hűtőtáskánál jelzett a kollégáknak.

"Sziszi szimata nem csalt, hiszen a hűtőtáska belső oldalfalára szigetelőszalaggal felrögzítve, összesen 61 doboz LM márkájú adózatlan cigaretta került elő" – írták.

A NAV pénzügyőrei a dohányterméket lefoglalták, a férfi ellen pedig vámigazgatási törvénysértés miatt eljárást indítottak. A kiszabott 150 ezer forintos bírságot a férfi a helyszínen kifizette.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!