szerző:
MTI / hvg.hu

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara évek óta készít felmérést tagvállalatainak körében, és ezek szerint Magyarország idén már jóval a régiós átlag fölött szerepelt a bürokráciával, a közigazgatással való elégedettség terén.

Régiós összehasonlításban Magyarország idén már a negyedik helyet foglalta el a listán – közölte a kamara elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában.

A Dale A. Martin szerint a cégek számára fontos, hogy a hatóságok gyorsan reagáljanak, együttműködő partnerként viselkedjenek a vállalatokkal szemben, ha ugyanis a vállalat nem kap időben választ, az a versenyképességét is ronthatja, mert lépéshátrányba kerülhet a többi szereplőhöz képest.

Szerinte a felméréseik eredménye a kormány számára lehet kritika is, de elsősorban az üzleti környezet további fejlesztéséhez hivatott megalapozott szempontokat szolgáltatni. A kormány tudomásul veszi jelzéseiket, és reagál is rájuk – tette hozzá.

"Még mindig van lehetőség a javulásra, de a trend azt mutatja, hogy jó irányba haladunk" – mondta a bürokrácia csökkenésével kapcsolatban.