szerző:
hvg.hu

Az Együtt elnöke szerint a csúszás miatt csaknem négymillió forint kötbért kellett volna fizetnie a felújítást végző cégnek, de a szervezők erről lemondtak. A rendőrség Juhász Péter feljelentése alapján indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Lázár János miniszter szerint, ha valaki hibázott, vállalnia kell a felelősséget.

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség az idei budapesti vizes világbajnokság egyik beruházása miatt. Az egykori margitszigeti kaszinó épületében lett volna a szervezőbizottság központja, de csak a világbajnokság vége előtt hat nappal készült el – tudósított a csütörtöki RTL Híradó.

A munkások a júliusi vizes világbajnokság nyitánya előtt is napon is lázasan dolgoztak az egykori kaszinó udvarán, és a tető egy részén sem volt még cserép, de bíztak benne, hogy elkészülnek a felújítással.

Az épületen azonban a következő napokban is folyamatosan dolgoztak, ez a helyszínen készített felvételeken látszott, bár azt állították már, hogy elkészült.

Borsa Miklós, a Budapest 2017 Nonprifot Kft. szóvivője akkor úgy fogalmazott: a kaszinó elkészült, és a szervezők azért nem voltak éppen akkor ott, mert elkezdődött a világbajnokság.

Az 1,2 milliárd forintba kerülő beruházást végül a vb zárása előtt hat nappal adták át.

Az Együtt elnöke szerint a csúszás miatt csaknem négymillió forint kötbért kellett volna fizetnie a felújítást végző cégnek, de a szervezők erről lemondtak. Juhász Péter úgy látja: teljesen értelmetlen volt a felújítás, mert az épületet nem használta a szervezőbizottság. Az pedig teljes nonszensz, hogy nem hajtották be a kötbért, mivel az az adófizetők pénze – tette hozzá.

A nyomozás tényét a rendőrség is elismerte, de csak annyit mondtak: ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Lázár János miniszter a Kormányinfón azt mondta: folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik, de ha valaki hibázott, felelősségre fogják vonni.

A világbajnokságot szervező céget is kereste az RTL Híradó, de a csütörtök esti adásig nem válaszoltak a feltett kérdésekre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!