szerző:
hvg.hu

Ha valaki nagyon nem szeretne spórolni, a Svábhegyen 1,2 milliárdért is talál magának házat.

A kétmillió forintot sem érte el a legolcsóbb, Budapesten meghirdetett ingatlan – derül ki a Lakás 2017 összeállításából. Persze olyan is: Pesterzsébeten egy 9 négyzetméteres miniatűr lakást hirdetnek 1,8 millió forintért – a méret mellett az is sokatmondó, hogy „erősen felújítandó” besorolást kapott. Négymillió forint alatt még két ingatlan található Budapesten ezen kívül: Kispesten egy 12 négyzetméterest kínálnak 3,7 millióért, Kőbánya hírhedt Hős utcájában pedig 25 négyzetméteres lakást ajánlanak 3,9 millióért.

A legdrágább használt ingatlan egy svábhegyi villa, az ötszobás, 390 négyzetméteres épületért 1,24 milliárd forintot kérnek el. 500 millió forint fölött még négy másik épület ára van: ezek közül kettő a Várnál, egy a Ferencváros Lechner fasorjában, egy pedig a belvárosban, a Vörösmarty téren található.

Ha valaki új lakást szeretne olcsón, elsőnek Dél- és Kelet-Pesten érdemes körülnéznie: Pestszentlőrincen, Soroksáron, Kispesten, valamint a XVI. és a XVII. kerületben 400-500 ezer forintnál is olcsóbb négyzetméterenkénti áron lehet már új ingatlanhoz jutni. A pesti belvárosban vagy Buda luxus zöldövezetében 1,6-2 millió forint között mozog egy új építésű ingatlan négyzetmétere.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!