szerző:
hvg.hu

Ha valaki nagyon nem szeretne spórolni, a Svábhegyen 1,2 milliárdért is talál magának házat.

A kétmillió forintot sem érte el a legolcsóbb, Budapesten meghirdetett ingatlan – derül ki a Lakás 2017 összeállításából. Persze olyan is: Pesterzsébeten egy 9 négyzetméteres miniatűr lakást hirdetnek 1,8 millió forintért – a méret mellett az is sokatmondó, hogy „erősen felújítandó” besorolást kapott. Négymillió forint alatt még két ingatlan található Budapesten ezen kívül: Kispesten egy 12 négyzetméterest kínálnak 3,7 millióért, Kőbánya hírhedt Hős utcájában pedig 25 négyzetméteres lakást ajánlanak 3,9 millióért.

A legdrágább használt ingatlan egy svábhegyi villa, az ötszobás, 390 négyzetméteres épületért 1,24 milliárd forintot kérnek el. 500 millió forint fölött még négy másik épület ára van: ezek közül kettő a Várnál, egy a Ferencváros Lechner fasorjában, egy pedig a belvárosban, a Vörösmarty téren található.

Ha valaki új lakást szeretne olcsón, elsőnek Dél- és Kelet-Pesten érdemes körülnéznie: Pestszentlőrincen, Soroksáron, Kispesten, valamint a XVI. és a XVII. kerületben 400-500 ezer forintnál is olcsóbb négyzetméterenkénti áron lehet már új ingatlanhoz jutni. A pesti belvárosban vagy Buda luxus zöldövezetében 1,6-2 millió forint között mozog egy új építésű ingatlan négyzetmétere.