szerző:
hvg.hu

Bizonyára szegényebb lenne az ország a 2014-ben átadott sárazsadányi vízi központ nélkül, ezért is kár, hogy nem tartják karban.

Újabb, értelmetlennek tűnő uniós beruházást mutatott be a 444.hu. A Borsod megyei Sárazsadányban 60 millió forintból építettek vízi központot. A 2014-ben átadatott beruházás tulajdonképpen egy kikötőfejlesztés, ami majdnem két éven át működőképes volt, de egy néhány hete készített fotón elég rossz állapotban volt.

©

A 444.hu emlékeztet: elvileg minden projekt esetében öt évig vállalnia kell a nyertesnek, hogy fenntartja azt, amit létrehoztak, és ezt az illetékes hatóság ellenőrzi is, ha minden igaz. A lap hét olyan hivatalt talált, amelynek szerinte joga lenne vizsgálódni ebben az esetben.

Az uniós források koordinálását végző Miniszterelnökségnél és az NGM-nél a lap kérdésére azt válaszolták, hogy senki nem talált eddig semmilyen szabálytalanságot a Tokaj térségi projektnél. A Széchenyi Programiroda egy hónapja nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre.

A cikk szerint Tokaj térségében összesen 2,3 milliárdot költöttek el 23 településen turisztikai fejlesztésekre, többször értelmetlennek tűnőkre. A 240 fős Sárazsadányban a vízi központ mellett krosszpályát, ügyességfejlesztő tanpályát, magaslati fejlesztőparkot és mozgáskorlátozott játszóparkot is építettek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Viktor király és a 11 tyukodi torony: német lap mondott ciki magyar népmesét

A Die Zeit tudósítója utánajárt, mit jelent a valóságban az a forradalmi változás, amit Orbán Viktor ígért pártja 2010-es választási győzelme után. A lap szerint Magyarország ma egy uniós pénzből élő autokrácia, ahol a kulcsterületek, így a média, a bíróságok valamint az egyetemek Orbán és pártja kezében vannak.