szerző:
hvg.hu

Bizonyára szegényebb lenne az ország a 2014-ben átadott sárazsadányi vízi központ nélkül, ezért is kár, hogy nem tartják karban.

Újabb, értelmetlennek tűnő uniós beruházást mutatott be a 444.hu. A Borsod megyei Sárazsadányban 60 millió forintból építettek vízi központot. A 2014-ben átadatott beruházás tulajdonképpen egy kikötőfejlesztés, ami majdnem két éven át működőképes volt, de egy néhány hete készített fotón elég rossz állapotban volt.

©

A 444.hu emlékeztet: elvileg minden projekt esetében öt évig vállalnia kell a nyertesnek, hogy fenntartja azt, amit létrehoztak, és ezt az illetékes hatóság ellenőrzi is, ha minden igaz. A lap hét olyan hivatalt talált, amelynek szerinte joga lenne vizsgálódni ebben az esetben.

Az uniós források koordinálását végző Miniszterelnökségnél és az NGM-nél a lap kérdésére azt válaszolták, hogy senki nem talált eddig semmilyen szabálytalanságot a Tokaj térségi projektnél. A Széchenyi Programiroda egy hónapja nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre.

A cikk szerint Tokaj térségében összesen 2,3 milliárdot költöttek el 23 településen turisztikai fejlesztésekre, többször értelmetlennek tűnőkre. A 240 fős Sárazsadányban a vízi központ mellett krosszpályát, ügyességfejlesztő tanpályát, magaslati fejlesztőparkot és mozgáskorlátozott játszóparkot is építettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Viktor király és a 11 tyukodi torony: német lap mondott ciki magyar népmesét

A Die Zeit tudósítója utánajárt, mit jelent a valóságban az a forradalmi változás, amit Orbán Viktor ígért pártja 2010-es választási győzelme után. A lap szerint Magyarország ma egy uniós pénzből élő autokrácia, ahol a kulcsterületek, így a média, a bíróságok valamint az egyetemek Orbán és pártja kezében vannak.