szerző:
hvg.hu

Hatodik helyen állunk 179 ország közül.

A Clinic Compare nevű brit portál elkészítette a világ legegészségtelenebb országainak rangsorát, amelyben Magyarország a hatodik lett. A szervezet az alkoholfogyasztás, a dohányzás és az elhízás adatait vette figyelembe a lista készítésénél, mert ezek nagy mértékben járulnak hozzá a leggyakoribb halálokok előidézéséhez.

Ezek szerint a világ legegészségtelenebbül élő országa Csehország, mert az egy főre jutó éves alkoholfogyasztás 13,7 liter, ami rekord, a dohányzásban pedig szintén előkelő, 11. helyen állnak a csehek.

Egész Kelet-Európa rosszul teljesít a felmérésben, a top10 tulajdonképpen ebből a régióból kerül ki, csak Luxembourgban élnek az emberek annyira egészségtelenül, mint ebben a térségben.

A legkevésbé egészségtelen ország Afganisztán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!