szerző:
hvg.hu

Tavaly minden eddiginél több pénz került a sportba a költségvetés helyett.

Az eredetileg tervezett összeg duplája, 135 milliárd forint esett ki a költségvetésből tavaly a tao-támogatások miatt – vette észre az Mfor a nemrég beadott 2016-os zárszámadásban. A tavalyi költségvetés tervezésekor még úgy számolt a kormány, hogy a cégek 64-69 milliárd forint társasági adót fizethetnek inkább a sportegyesületeknek az államkassza helyett.

Ez azt jelenti, hogy a tao-támogatási rendszer 2011-es elindulása óta a kormány összesen 360 milliárd forintról mondott le a sportcélú támogatások miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!