szerző:
hvg.hu

Papíron Valentyna Leinart vezeti azt a céget, amely megvette Hajdú részesedését a Frizbi Entertainment Kft.-ben, erről azonban nem tudott az ukrán nő. A műsorvezető ügyvédje szerint ez nem ilyesmi nem is fordulhat elő, illetve a NAV sem talált kivetnivaló a pénzügyi műveletben.

A Bors írta meg korábban, hogy Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. ellen 2016 tavaszán kezdett vizsgálódni a NAV. Ezzel párhuzamosan, június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyezték a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, ami csupán 13 napja létezett, amikor összeállt a Hajdú vezette céggel.

Hajdú később eladta részét GB-UA Entertainment Ltd.-nek, amelynek az ügyvezetője egy ukrán üzletasszony, Valentyna Leinart maradt. Hogy mennyiért, azt nem tudni. A cég tőkéje kb. 500 millió forint volt akkor, ez alapján szakértők 250 millió forintra saccolták a vételárat.

A Bors most felkereste Valentyna Leinartot. A Beregszászon élő 55 éves nő azonban nem tudott róla, hogy övé lenne a brit cég. Sőt, mint kiderült, nem is ismeri Hajdú Péter, ő maga pedig nem üzletasszonyként, hanem idénymunkásként dolgozik – szakácsnőként vagy gombát szed a földeken. A nő állította, Hajdú visszaélt az adataival.

Hajdú Péter ügyvédje,  Berényi András az üggyel kapcsolatban nyilatkozott a 24.hu-nak. Mint elmondta, szerinte nem állnak meg a napilap állításai. Az adásvátelnél jelen kellett lennie egy magyar ügyvédnek, akinek kötelessége volt meggyőződnie, hogy a vevő valós személy-e, adatai hitelesek-e. "A bejegyzéshez ráadásul ezenkívül még szükséges a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzése is, ők pedig bő egy év alatt nem jeleztek hibát – ráadásul úgy, hogy több száz millió forintról ír az újság." Hajdú meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket, tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!