szerző:
hvg.hu

Hatékonyabbak a francia gyárak az Opel új tulajdonosa szerint. Szentgotthárdon is elindult a találgatás, milyen sorsot szánnak az ottani üzemnek.

A szentgotthárdi motorgyárban is veszélybe kerülhetnek munkahelyek, ha az Opel új tulajdonosa komolyan gondolja, hogy francia motorokat fog használni – írta meg a Magyar Idők. A Peugeot Citroen PSA-nál ugyanis bejelentették: a jövőben az összes Opel-modell PSA-alapokra épül, és az erőforrásokat is francia cégek adják. Ezt azzal indokolják, hogy a francia gyárak hatékonyabban működnek.

Gilles Le Borgne, a PSA fejlesztésekért felelős vezetője arról beszélt egy interjújában: minden Opelt Németországban fejlesztenek ezután is, de fokozatosan átállnának arra, hogy ehhez a PSA platformjait használják. Szerinte ugyanis így lehet elkerülni, hogy ugyanazt a munkát kétszer is elvégezzék. Arra a kérdésre, hogy mit terveznek az Opel saját erőforrásaival, nem tudott konkrét választ adni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!