szerző:
hvg.hu

Meglepő megoldással érték el az oroszok, hogy a jekatyerinburgi stadionba a vb alatt beférjen annyi néző, amennyi a FIFA szabályai szerint a kötelező minimum.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.
A cikksorozat támogatója a Nissan

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Nem lehet kevesebb egyetlen stadion befogadóképessége sem 35 ezer főnél a foci vb-n, márpedig Jekatyerinburgban, ahol jövőre a vb négy csoportmeccsét rendezik, elvileg csak 27 ezren férnek be az arénába. Az oroszok egészen bizarr módot választottak, hogy megoldják a problémát, de így már 45 ezren nézhetik a meccseket.

A szervezők azt ígérik: most kiveszik a stadion hátulját, hogy az aréna mostani területén kívülre helyezzenek el még 18 ezer széket, de a világbajnokság után visszaállítják az eredeti állapotot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!