szerző:
MTI

Budapesten átlagosan 112 ezer forinttal keresnek többet, mint Szabolcsban.

A Magyar Nemzet szombati lapszámában ismertette a KSH friss kiadványát, amely szerint a nyugat-magyarországi megyékben, valamint Budapesten voltak a legmagasabbak az átlagos havi nettó keresetek 2017 első fél évében:

  • a fővárosban 246 ezer forint,
  •  Győr-Moson-Sopron megyében 200 ezer,
  •  Komárom-Esztergom és Fejér megyében 189, illetve 184 ezer forint

körül voltak az átlagos fizetések. Az északkeleti megyékben és Békésben ugyanakkor még a 150 ezer forintot sem érték el a bérek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

a legalacsonyabb, 134 ezer forint volt a havi nettó átlagkereset.

A munkanélküliség az ország összes régiójában csökken, és nő a foglalkoztatottak aránya, a keleti és a dél-dunántúli megyékben azonban rosszabb a helyzet. A jövedelem terén sereghajtó Szabolcsban a legmagasabb, 8,8 százalékos a munkanélküliségi ráta, 56 százalékos foglalkoztatás mellett. Baranyában 7,6 százalékos, Jász-Nagykunban, valamint Somogy és Nógrád megyében 7 százalék körüli munkanélküliséget mért a KSH az idei második negyedévben.

 A Magyar Nemzet cikke szerint Dunántúl északi felén legalacsonyabb a munkanélküliség, valamint Budapesten és Pest megyében, ezekben a térségekben 1,6 és 3,1 százalék között van a ráta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!