szerző:
hvg.hu

Kemény napra készülhet vasárnap, aki autóba ül Budapesten. Előbb a reggeli pótlás okozhat fennakadást a 3-as metró teljes vonalán, majd futóverseny következik.

Október 15-én, vasárnap a reggeli üzemkezdettől körülbelül 8 óráig nem közlekedik a 3-as metró, emiatt a teljes vonalon pótlóbuszok járnak – írja honlapján a BKK. A metrópótlás épp csak nem csúszik össze a futóverseny miatti lezárásokkal: 9:30-kor, másfél órával az után, hogy újra elindulnak a metrók, elrajtol a Spar Budapest Maraton.

Az esti és hétvégi lezárások miatt, amikor a metrót egész vonalon pótolják majd, átalakítják a Nyugati pályaudvar csomópontját, illetve új jelzőlámpás csomópont épül az Üllői úton. A Nyugatinál a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra, illetve a Teréz körútról a Bajcsy-Zsilinszky útra történő balra kanyarodási lehetőség emiatt megszűnik, és várhatóan egy évig, a metrópótlás első szakaszában így is marad.

Mivel a metrópótlók az Üllői út helyett egy szakaszon a Népligeten keresztül közlekednek, az Üllői út és a Borbás Vince sétány találkozásánál (ez a Népliget Ecseri út felőli végénél van) új jelzőlámpás csomópontot akaítanak ki, a Hazslinszky Frigyes sétánynál pedig új gyalogátkelőhely épül.

A belvárosban nem lesz öröm autózni

Aztán jön a 32. Spar Budapest Maraton futóverseny, emiatt a Budai alsó rakpartot 6 és 14 óra között teljes hosszában, a Pesti alsó rakpartot pedig a Jászai Mari tér és a Közraktár utca között 7 és 15 óra között nem használhatják az autósok. A Műegyetem rakpartot 7 és 14, a Pesti rakpart Jászai Mari tér és Dráva utca közti szakaszát 7-13 óra között zárják le.

9 és 15 óra között további, rövidebb lezárásokra is számítani kell, többek között a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy úton, a Váci, és a Dózsa György út egyes szakaszain, illetve az Árpád fejedelem útján. A lezárások pontos időrendjét ezen az oldalon nézhetik meg.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!