szerző:
hvg.hu

73 éves korában elhunyt dr. Szabó Katalin, professor emerita, a tudományok doktora, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.

Az elmúlt tanévben az intézményi közgazdaságtan, az innovatív kisvállalkozások versenykörnyezetben, a tanulás és kutatásmódszertan, és a tudományos megismerés módszertana tárgyakat oktatta a hallgatóknak.

Kutatási területei a vállalatelmélet, az információgazdaság, a tudományelmélet és a szakmai kommunikáció voltak. Dr. Szabó Katalin 15 könyvet szerzőként, hatot szerkesztőként jegyzett. Ezeken kívül 47 könyvfejezetet, 105 folyóiratcikket és összesen 188 publikációt írt.

Az oktatót 2008-ban Akadémiai Díjjal, egy évre rá a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, 2014-ben pedig Eötvös Koszorú életműdíjjal tüntették ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!