szerző:
hvg.hu/MTI

Újabb történelmi csúcson zárt a BUX, de Mészáros Lőrinc és Schmidt Mária nem örülhet annyira.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 318,96 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 38 772,08 ponton zárt csütörtökön, ami a szerdai után ismét új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A hazai részvényindexet a Mol, illetve az OTP húzta. Az olajcég részvényei nagy forgalomban 2,65 százalékkal erősödtek, a bankpapír árfolyama pedig csaknem 10 éves csúcsra emelkedett. A többi vezető papírnál nem volt nagy elmozdulás - mondta Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1-en.

Az Index megnézte, hogyan hatott a történelmi csúcs a Fideszhez köthető nagyvállalkozók tőzsdei érdekeltségeire. Kiderült, több is erős veszteséggel zárta a napot. Mészáros Lőrinc egyik cége, a Konzum részvényeinek árfolyama 4 százalékkal csökkent, így 2034 forinton zárta a kereskedést. Az Opimusból lett Opus a BUX átlaga alatt erősödött. Schmidt Mária BIF-je 4,26 százalékos mínuszban, 1100 forinton zárta a napot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!