szerző:
hvg.hu/MTI

Újabb történelmi csúcson zárt a BUX, de Mészáros Lőrinc és Schmidt Mária nem örülhet annyira.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 318,96 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 38 772,08 ponton zárt csütörtökön, ami a szerdai után ismét új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A hazai részvényindexet a Mol, illetve az OTP húzta. Az olajcég részvényei nagy forgalomban 2,65 százalékkal erősödtek, a bankpapír árfolyama pedig csaknem 10 éves csúcsra emelkedett. A többi vezető papírnál nem volt nagy elmozdulás - mondta Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1-en.

Az Index megnézte, hogyan hatott a történelmi csúcs a Fideszhez köthető nagyvállalkozók tőzsdei érdekeltségeire. Kiderült, több is erős veszteséggel zárta a napot. Mészáros Lőrinc egyik cége, a Konzum részvényeinek árfolyama 4 százalékkal csökkent, így 2034 forinton zárta a kereskedést. Az Opimusból lett Opus a BUX átlaga alatt erősödött. Schmidt Mária BIF-je 4,26 százalékos mínuszban, 1100 forinton zárta a napot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!