szerző:
hvg.hu

Ha minden igaz, végre megpróbálják megoldani, hogy ne szórakozhassanak csalók a budapesti jegyautomaták visszaadó nyílásainak eltömítésével. Az automaták javítása és további fejlesztése természetesen nem lesz olcsó.

A T-Systems látványosan felsült ugyan nyáron a Budapesti Közlekedési Központ e-jegyrendszere értékesítési felületének fejlesztésével, most mégis 2,5 milliárd forintért alakíthatja át a budapesti jegyautomatákat. A berendezéseket próbálják megbízhatóbbá tenni – derül ki a Magyar Nemzet híréből.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint a BKK és a T-Systems módosította azt a 2013-as megbízást, amelyben 5,6 milliárd forint értékben jegykiadó automaták leszállításáról, üzembe helyezéséről és üzemeltetéséről állapodtak meg. A szerződést korábban is módosították már, ezzel együtt az új szerződés összege kilencmilliárd forintra rúg.

A módosításban szereplő többletszolgáltatások és a többletdíjazás az eltömítések és a következmények elhárításához kapcsolódik: sok automatánál csalók azzal szórakoznak, hogy leragasztják a gépek pénzvisszaadó nyílását, így a vásárlók nem kapják meg a visszajárót. Sokszor turistákat károsítanak így meg, akik nem ismerik az eltömítős trükköt, így vásárlás előtt nem nézik meg, rendben van-e a visszaadó nyílás.

A T-Systemsnek orvosolnia kell tehát az „eltömítéses” problémát, valamint ki kell terjesztenie minden BKK-automatára az automatikus hibajegy-generálást, az online tranzakciós adatbetöltést, illetve a vakok és gyengén látók menüjét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!