szerző:
hvg.hu

Száz kórházi ágy, matracok, éjjeli szekrények, munkaruhák voltak a kamionokban.

A halasi kórház vezetői meglepődtek, amikor egyik volt betegük, Wellmann Dieter azzal kereste meg őket, hogy két kamionra való kórházi felszerelést hozna Kiskunhalasra Regensburg­ból – írja a baon.hu.

Az ottani kórház leszerelt, de még nagyon jó állapotban lévő eszközeit, sok esetben vadonatúj felszereléseit gyűjtötték össze és hozták el Kiskunhalasra. Az adományokkal megpakolt két vöröskeresztes kamion kedden délután gördült be a kórház udvarára.

Lengyel János orvos-­igazgató szerint száz darab több­funkciós kórházi ágy, matracok, éjjeliszekrények, kerekes székek, új nővér- és orvosi ruhák érkeztek.

A cikk szerint a kiskunhalasi kórházban az elmúlt tíz évben jelentős fejlesztések voltak, érkeztek új műszerek, bútorok, de még így is nagyon sok régi ágy és egyéb felszerelés cserére szorul, az adománynak ezért is örültek nagyon.

Wellmann Dietert korábban a kiskunhalasi kórházban műtötték. Azt ígérte egyébként, hogy hamarosan újabb segítséggel tud érkezni a dél-alföldi városba, ahova barátaival később is ellátogatnak majd – derük ki a cikkből.