szerző:
hvg.hu

Coalition for the American Dream- koalíció az amerikai álomért- ez a neve annak a mozgalomnak, melyet azért indítottak az amerikai informatika óriáscégei, hogy továbbra is alkalmazhassanak migráns munkavállalókat.

A Reuters hírügynökség  értesülései szerint a Google, a Facebook, a Microsoft és mintegy két tucat cég által támogatott szervezet a washingtoni honatyákhoz kíván fordulni: ne fosszák meg Amerikát azoktól a tehetséges emberektől, akik illegális migránsként érkeztek az Egyesült Államokba, ahol azóta igen sokat tettek az ország gazdaságáért és ezen belül is főként azért, hogy Amerika megőrizhesse a vezető szerepet az informatikai forradalomban.

Nem véletlenül van a szervezet központja San Franciscóban, ahonnan az informatikai forradalom kiindult. Azóta ezerszámra érkeztek tehetséges fiatalok a világ minden részéből Kaliforniába és az USA más, a technológiai fejlődésben élenjáró államaiba. Obama elnök számukra hirdetett meg egy munkavállalási programot, mely körülbelül 900 ezer illegális migránsnak tette lehetővé azt, hogy dolgozzon és megvalósíthassa az amerikai álmot: feltörjön a nulláról indulva.

Ez a program került veszélybe szeptemberben, amikor Trump kimondta:vége. A Fehér Ház mostani lakója az elzárkózás híve:kerítést épít a mexikói határon és meggyorsítja az illegális bevándorlók kiutasítását az Egyesült Államokból. De a végső döntés nem az ő kezében van. Washingtonban a kongresszus hozhat új törvényt, mely pótolja Obama intézkedését, amelyet Trump halálra ítélt. Ezért kezd el most lobbizni a Coalition for American Dream. A szervezet motorja a Mark Zuckerberg által még 2013-ban alapított fwd.us. Vagyis az Előre Amerika mozgalom. Ők kimutatták, hogy Amerika 25 legnagyobb cége közül 72% alkalmaz illegális migránsokat, akik sokat tettek hozzá a vállalat fejlődéséhez. Amikor értük lobbiznak a technológiai óriások, tulajdonképp magukért is lobbiznak. Meg az Egyesült Államok versenyképességéért.

Hszi Csin-ping elnök Pekingben épp most hirdette meg, hogy Kínának az első helyre kell pályáznia a technológiai újítások terén is. Az "álomkoalíció" bízik a sikerben, a honatyák megdolgozásában. Karácsony előtt kevés honatya akar azzal a tudattal hazatérni a választókerületébe, hogy sok migráns számára ez lehet az utolsó karácsony álmai országában, az Egyesült Államokban- érvel Todd Schulte, a forward.us. elnöke, aki a Reuters hírügynökségnek nyilatkozott arról, hogy küzdeni fognak azért, hogy a tehetséges illegális migránsok továbbra is kapjanak munkavállalási engedélyt az Egyesült Államokban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!