szerző:
hvg.hu

Letagadná a őket a menekültellenes kampány miatt?

Ahogy megírtuk, a Garancsi István érdekeltségébe tartozó, állami megbízásokkal jócskán ellátott Market Zrt. vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen azt mondta, már 20-30 ezer ember hiányzik az építőiparból. Scheer Sándor szerint van esély arra, hogy három-öt éven belül kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetésére.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt közölte: elég szakmunkást lehet találni a Kárpát-medencében, a Market pedig "gyorsan felejtse el", hogy távol-keleti munkavállalókat hoz Magyarországra, hogy az ő foglalkoztatásukkal többet kereshessen.

Az RTL Klub Híradója azonban rámutatott: a Nemzetgazdasági Minisztérium egy júliusi megkeresésükre azt írta, hogy az év első hat hónapjában 73 ország munkavállalói kaptak Magyarországon munkavállási engedélyt.

A Híradó idézte az MSZP-t is, az ellenzéki párt szerint a kormány most a menekültellenes kampány miatt letagadja a vendégmunkásokat.

Scheert is megkereste a csatorna, aki azt üzente: fontos lenne hazahozni a más európai országokban dolgozó magyar szakembereket. A kormánytól azt szerette volna megtudni a Híradó, hogy mely országokból érkező munkavállalók kaptak engedélyt, de nem jött válasz.