szerző:
hvg.hu

Új divat hódít a bulizás helyett a diákok körében.

A diákok alkohol helyett az egészségükre költenek – írja egy kutatás alapján az Independent. A felmérést a magát az egyetemisták Airbnb-jeként hirdető alkalmazás, az SPCE rendelte meg, és a 2000 fő megkérdezése után meglepő eredmény született.

Kiderült, hogy a brit fiatalok kiadási listájának utolsó helyén szerepelnek a szeszes italok: az átlag havi 68 fontot (23 500 forintot) költ erre, de a megkérdezettek 18 százaléka egy pennyt sem. Eközben az egészséges életmódra – beleértve a sportolást – 120 fontot, vagyis több mint 41 ezer forintot szánnak. Ez az elmúlt húsz év átlagának majdnem a négyszerese.

A legnagyobb kiadási tétel a lakhatás, erre 274 fontot költenek havonta. Majdnem ennyi – 235 font – megy a közlekedésre, ami szintén ugrásszerű növekedé a korábbi évekhez képest – jegyzi meg a brit lap. Az étkezésre is az elmúlt évek átlagának több mint másfélszerese, 157 font jut.

A felmérésről az Independentben olvashat többet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!