szerző:
hvg.hu

Egy rendőr, egy börtönőr, de egy budapesti nyugdíjas is jelentkezett Tornanádaskára, a félmilliós fizetést kínáló óvodai állásra.

Rendőr, börtönőr és egy 75 éves, egykor óvőnőként dolgozó budapesti nyugdíjas is jelentkezett az ország valószínűleg legjobban fizető óvodai állásra, Tornanádaskára – tudósított az RTL Klub Híradója. A kis borsodi településen két éve hiába keresnek óvónőt, senki nem akar a kis faluba menni. A polgármester gondolt hirdetést adott fel: akár kezdő óvónőnek is fizetnek bruttó félmilliót. De az álomfizetés is kevés. Ha továbbra sem találnak olyat, aki szakképzett lenne, a mostani ajánlatnál is többet kínálhatnak.

Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöke nemrég arról beszélt a hvg.hu-nak: országos szinten 4-5 múlva lesz igazán probléma az óvónőhiány. Erre fel kell készülniük az önkormányzatoknak, tette hozzá. Elsősorban a Dél-Dunántúlon, Zala megye egyes részein, Nógrádban és Borsodban okozhat ez gondot.