szerző:
hvg.hu

Hosszú választ adott arra a kérdésre Rétvári Bence, hogy mekkora a védőnőhiány, csakhogy ebből annyi derült ki: a kormánynak fogalma sincsen arról, honnan hiányoznak a védőnők.

Mennyi betöltetlen védőnői állás van ma Magyarországon? Erről adott be írásbeli kérdést az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A képviselő azt kérte a kormánytól, hogy megyénként adják meg az adatokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Rétvári Bence írt egy több, mint egy oldalas választ, de ebben sok köszönet nem volt. Három sort leszámítva ugyanis az egész arról szól: a szocialisták annak idején nem becsülték meg az egészségügyi dolgozókat, a mostani kormány viszont igen. Majd az iromány legvégén jött a valódi válasz:

az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem vezet ilyen jellegű nyilvántartást, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettsége sincs.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

Védőnők örökös hátrányban

Novembertől ugyan emelik a fizetésüket, de még így is annyit keres egy nyugdíjba vonuló védőnő, mint egy kezdő egészségügyi szakdolgozó. Szeptembertől ráadásul kétszer annyi a védőnők feladata, mint korábban.