szerző:
hvg.hu

Elkezdődnek a Paks II. beruházás keretében elvégzett munkálatok első kifizetései – jelentette be Aszódi Attila államtitkár.

Még nem hívtuk le az orosz hitelt, de ez a helyzet ezekben az órákban megváltozik – mondta a paksi kapacitásbővítésért felelős államtitkár a Portfolio Energy Investment Forum 2017 konferencián.

Aszódi Attila szerint a tegnapi miniszteri döntés alapján az első 10 fővállalkozói számla kifizetésre kerül, ennek érdekében pedig megemelik a Paks II. projektcég alaptőkéjét, mintegy 98 millió euróval, azaz több mint 29 milliárd forinttal.

Ennek a kifizetése folyamatban van, hamarosan lehívjuk az első részletet az orosz hitelből. Minden számla 80 százaléka orosz hitelből, 20 százaléka hazai forrásból lesz kiegyenlítve – idézte fel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!